Troede du friskhakket kød betød friskt kød så tro om igen

Last Updated: 23. oktober 2010By

Hver gang jeg hører en ny historie om, hvor dårlig en kvalitet det kød, vi køber, har, tænker jeg, at nu kan det da ikke blive værre. For to år siden var jeg f.eks. ikke klar over, at man kalder kyllingeskrog for kyllingekød, at man bare pumper vand i kyllinger og kalder det marinade, at man bare skærer det mugne kød væk og sælger resten af kødet, for slet ikke at snakke om hvad man kommer i burgerbøffer og pølser.

Nu kunne man så onsdag læse i B.T., at det friskhakkede kød, man køber i supermarkederne, slet ikke er friskt kød. Jamen hvorfor kalder de det så friskhakket, kunne nogen måske finde på at spørge. Ja her er vi tilbage i det, vi kan kalde reklame-logik. Her tænker man, at det jo er ligegyldigt, hvor gammelt kødet er, blot det lige er blevet hakket, inden det kommer ud i butikken. Så er det jo friskhakket. Og man siger jo ikke noget om, at kødet er friskt, kun at det er friskhakket. Det kan der da ikke være noget forkert i at sige, det er jo rigtigt, de lyver jo ikke.

Men det er altså kun, hvis man bruger den særlige reklame-logik. For os almindelige mennesker, alle os der skal købe kødet, for os er det bare snyd. Vi bliver igen taget ved næsen og bildt ind, at vi køber noget helt andet end det, vi reelt køber.

Og denne historie stopper jo i øvrigt ikke her. For ikke nok med at kødet reelt ikke er friskt, det er heller ikke kød hakket af ordentlige kødstykker, som jeg (igen) var så naiv at tro. Hakkekødet er derimod ifølge B.T. lavet af affaldskød, 8-10 millimeter store ujævne kødstykker, som slagterierne skærer fra, når de laver koteletter og stege. Kommunikationsdirektøren fra Danish Crown, som er det slagteri, der sælger kødet til supermarkederne, kalder dog kødet for ”helt reelle kødstykker”, men her er der reklamelogikken vist på spil igen. For måske er det “helt reelle kødstykker” for kommunikationsdirektøren, når hun skal sælge kødet, men for mig er det igen bare snyd. Det er ikke hvad jeg forventer, når jeg køber friskhakket kød.

Nej, en ærlig reklame for det hakkekød, som det nu viser sig er det, de sælger i butikkerne, skulle lyde noget i stil med: ”Hakket affaldskød”. Så ved vi, hvad det er, og så kan vi jo selv tage stilling til, om vi på den baggrund stadig vil købe det.

Abonnér på mit nyhedsbrev

Få besked hver gang der er et nyt indlæg

One Comment

  1. Erik Hestbek marts 1, 2015 at 7:09 pm - Reply

    Prøv at sammenligne diameteren på selve fileten i en flæskesteg med diameteren på hamborgryggen i supermarkedernes kølediske!! utroligt at det er samme udskæring og hvorfor mon?
    Hvorfor tror vi danskere at ost skal have en blød og klistret konsistens? Nogen af os burde kunne kuske dengang da den gode gamle ostehøvl kunne bruges, også til danske oste!!!Der var måske en grund til at det var så magtpåliggende for mejerierne, at blive fritaget for vandafgiften!!!
    men der er trøst at hente!
    Jeg køber skinke i Lidel! og undgår helst Arlas oste

Leave A Comment