Få flere mailadresser i den samme Gmail-konto

Af |2010-10-10T13:18:28+00:0010. oktober 2010|Tips & tricks|10 kommentarer

Gmail-logoVidste du, at din Gmail-konto (hvis du har sådan en) faktisk indeholder flere forskellige mailadresser i samme konto? Det kan du med fordel benytte dig af, hvis du ønsker at undgå, at alle mulige nyhedsbreve og reklamer fylder op i din indbakke.

For det første så har din Gmail-konto fra fødslen to forskellige adresser, en der ender på @gmail.com og en der ender på @googlemail.com, og alle mails til de to adresser ryger i den samme indbakke.

Derudover kan du også sætte punktummer ind i din mailadresse. Hedder din mail jenshansen@gmail.com, så kan du f.eks. også bruge adressen jens.hansen@gmail.com eller en hvilken som helst anden adresse med et eller flere punktummer i den del af mailadressen, der står foran @gmail.com.

Det vil med andre ord sige, at hvis du har mailadressen jenshansen@gmail.com, så vil du også kunne bruge f.eks. følgende mailadresser:

 • jenshansen@googlemail.com
 • jens.hansen@gmail.com
 • jens.hansen@googlemail.com

og en masse andre afhængig af hvor du sætter punktummet eller punktummerne i det der står foran @’et.

Hvis ikke du gør andet end det, ryger alle mails stadig direkte i din indbakke, men det kan du ganske let lave om på med Gmails filter-funktion:

Log på din Gmail og klik på ”Opret et filter” øverst oppe. Her kan du vælge det eller de kriterier, som skal gælde for indkommende mails. I ”Til”-feltet skriver du f.eks. din nye @googlemail.com adresse og klikker på ”Næste trin”.

Nu skal du vælge, hvad der skal ske med de mails, der kommer til din @googlemail.com adresse. Vælg den handling du synes er passende. Det kan f.eks. være ”Spring indbakken over” i kombination med at du vælger en etiket som f.eks. ”nyhedsbreve”.  Til sidst klikker du blot på ”Opret filter”.

Nu har du oprettet et filter, der gør, at alle mails der bliver sendt til din @googlemail.com adresse bliver arkiveret automatisk med etiketten ”nyhedsbreve”.

Hvis du nu fremover oplyser din @googlemail.com adresse, når du tilmelder dig nyhedsbreve eller deltager i konkurrencer, så ender disse mails ikke i din indbakke, men ryger direkte i arkivet med etiketten ”nyhedsbreve”. På den måde kan du bedre overskue mailene i din indbakke, og reklamemailene kan du stadig læse, når du har tid ved at klikke på etiketten ”nyhedsbreve”.

På den måde kan du ganske let bruge din normale @gmail.com adresse til dine seriøse mails fra venner, bank, myndigheder o.s.v., og samtidig bruge gmail til mindre vigtige ting, uden at det fylder i din indbakke.

10 kommentarer

 1. Claus Borg 26. september 2018 kl 08:32 - Svar

  Kan jeg få et link til hvor jeg tilføjer mail nr 2. Synes det er svært at finde, selvom om Google henviser flere steder, er er det ikke til det du steder du tilføjer, kun til starten hvor jeg skal begynde..

 2. Britt Jadesø 18. januar 2016 kl 12:51 - Svar

  Jeg modtager ordrebekræftigelser på min Gmail, men min kollega har også brug for disse engang imellem. Kan jeg lave en mappe i Gmail, som automatisk deles med hende, eller er jeg nød til at lægge disse mails i Google drev, og dele derfra?

 3. karin 15. december 2015 kl 22:51 - Svar

  Hej
  Kan jeg oprette en ny gmail hvor de mailserver der er sendt til den gamle bliver overført ?

 4. Grethe Sørvig 10. september 2015 kl 13:41 - Svar

  Jeg vil gerne have endnu en gmail-adresse,men kan ikke finde ud af hvordan dette gøres. Jeg kan kun se at man kan tilføje eksisterende mailadresser til at lande i min gmail indbakke. Så: er det muligt at oprette endnu en konto? Og hvis så, hvordan gør man?

  • Peter Fogh Knudsen 12. september 2015 kl 10:21 - Svar

   Hej Grethe
   Hvis du vil have en helt ny Gmail adresse og ikke bare som ovenfor sætte et eller flere punktummer i din eksisterende mailadresse, så går du bare ind på Gmails forside og vælger at oprette en helt ny konto. Det kan man sagtens.
   Mvh Peter

 5. Jan Møller 26. november 2014 kl 22:12 - Svar

  Jeg vil ændre min e-mailadresse hvor gør jeg det

 6. Peter Fogh Knudsen 29. september 2014 kl 21:43 - Svar

  Hej Else
  Alle e-mails tilhører samme gmail konto og ender som udgangspunkt i samme indbakke. Men med filterfunktionen kan du kontrollere, hvad der skal ske med mails sendt til de forskellige adresser.
  Mvh Peter

 7. Else 27. september 2014 kl 14:32 - Svar

  jeg har oprettet to gmailadrasser,og jeg kan sende mail til adresse 2, men ved ikke hvordan jeg kommer ind på adresse 2

 8. Peter Fogh Knudsen 19. januar 2014 kl 10:47 - Svar

  Hej Henning

  Det kan du så vidt jeg ved ikke. Du kan ikke ændre på selve bogstaverne i den e-mail adresse, du allerede har, du kan kun indsætte punktummer og vælge mellem gmail eller googlemail. Hvis du vil have en helt anden (ekstra) adresse, må du oprette en ny.

  Mvh Peter

 9. Henning Talbro 17. januar 2014 kl 21:54 - Svar

  Hvordan opretter jeg gmail adresse 2, hvor mit navn ikke står i mailadressen.

Skriv en kommentar