Stor var min overraskelse, da jeg i dag kom forbi Bella centret. Her var en kæmpe 75 meter høj vindmølle netop blevet rejst på parkeringspladsen foran Bella Center. vindmølle

Det viser sig, at vindmøllen er blevet opstillet i anledning af det kommende klimatopmøde i København til efteråret. Og det er oven i købet sket med klimaminister Connie Hedegaards velsignelse. Hun skal i hvert fald indvie vindmøllen den 10. marts.

Som der står i den godkendelse, Københavns Kommune har givet til opstillingen, så har meningen været at etablere et ”særdeles spektakulært blikfang foran Bella Center, som skal huse FN’s klimatopmøde i december 2009.”

Med dens højde på 75 meter og en vingediameter på 52 meter må man da i hvert fald sige, at vindmøllen bliver et blikfang, men måske knap så meget spektakulært som et skæmmende vartegn de fleste naboer nok gerne ville have sig frabedt. Men naboerne er nok slet ikke blevet spurgt.

Ifølge Bella Centers hjemmeside er det planen, at vindmøllen skal blive stående foran Bella Center indtil 1. april 2010.

Hvad enten man er en af de mange beboere i Ørestaden, eller man spiller på den store golfbane lige over for eller man går en hyggelig tur på den fredede Amager Fælled skal man altså nu med andre ord have udsigten skæmmet af en kæmpe vindmølle.

Det kan godt være, at vindmøller leverer bæredygtig energi, men de hører ikke hjemme midt i et beboelsesområde og heller ikke i rekreative områder. Politikerne bliver nødt til at sætte grænser i forhold til bæredygtighed i den forstand at ikke alt er ok, bare fordi det er bæredygtigt. Det har de ikke været særligt gode til i dette tilfælde, og man kan frygte, at det bare er en forsmag på, hvad der skal ofres på bæredygtighedens alter.